lördag

Gud vilken härlig dag det har varit idag!! Började dagen vid 08 med kaffe och nyhetsmorgon (standard) . Åkte sen hem och åt frukost hos mamma, Tommy var där (=hotellfrulle). Sen åkte jag och Mamma ut i skogen med hundarna för att plocka ris och mossa och sånt för att kunna göra fina julkransar! Var så svårt att få till det bra men ändå så himla roligt
och mysigt att pyssla ute i solen med en kopp kanelte och nynna på julsånger. Vi åkte även och handlade en massa saker på öb fransens och Coop, alltså julhandla är bland det bästa som finns. Blev så fint här hemma. Vi har också bakat pepparkakor och lussekatter. Känns som jag klämt in 3 dagars aktiviteter på en dag men så himla roligt. Isak jobbar idag och kommer hem inatt. Vi har knappt setts sen i torsdags och idag har vi "första pussen årsdag", men vi myser till det och åker till Västerås på måndag istället för Isak är ledig hela veckan <3333 det är typ som 7 julafton på raken! nä nu tänker jag röka och gå och sova så det lan bli morgon så jag kan fixa en riktig adventsfrukost! Här är en dålig bild på vårat sovrum :


och en fin bild



för utfyllning

härliga onsdag

Imorse kom Stella hem till oss så jag tog med leia och Stella ut i skogen och gick en timme i det mysiga morgonvädret. Nu dricker jag kaffe och läser tidningen, och efter lunch ska jag och farmor julklappshandla och lite sånt. Ikväll ska jag träna sedan städa pappas lägenhet. Fin onsdag

tisdag

Hej.Och så var det tisdag. Hatar tisdagar (samt måndagar) för de är alltid de dagar då det händer minst saker.
Imorgon får jag pengar, ska handla de sista julklapparna tillsammans med farmor, på torsdag ska jag leta grejer och det är hundkurs och på fredag...ja då är det iallafall fredag. På lördag samt söndag börjar julpysslet ordentligt med julbak och kransar skall göras. Ska göra det så fint här ute på balkongen.
Nu funderar jag på att ta en rejäl tur med leia runt skogen, och sedan dricka kaffe hos mamma för att sen gå hem igen eller något. Ska sätta på mig lurarna och lyssa på musik all the way to the city typ. Jaja, ska väll klä på mig min ut i skogen outfit och börja vandra.

galen i julen

Vad jag längtar till jul nu. Om mindre än en vecka är det första advent, ska köpa hem massa godsaker och ha en riktig mysfrukost med isak. ÅH! Älskar julen. Ska slå in paket idag (älskar att slå in paket i fint papper )och jag har även börjat planera allt julpyssel jag vill göra. Typ en krans att ha på balkongen, ljuslyktor och allt sånt fint. Gud jag är helt lyrisk. På lördag är det exakt ett år sedan jag och isak hånglade lite fint för första gången. Ett helt år har vi hållit ihop. Det är så sjukt.
Okej över till julpynt igen. Älskar att jag har flyttat (ja iallafall typ) och att man kan köpa nytt julpynt och jag får bestämma hur jag vill att granen ska vara ( LILA TJOCKT GLITTER!!!!) och jag är så glad och jag ska baka och tjoa och tjimma och dansa till julmusik från och med helgen wiiiii
 

i got the Pussy, i make the rules



satt upp denna på vårat kylskåp, en liten reminder till min boyfriend bara.
Ska förövrigt på adept den 21a december, kommer bli så jävla fett!!!

leiadag





varit i skogen med leia, så skönt ute och ett jätte bra sätt att rensa tankarna lite på. Har även badat henne, kände mig inte så jätte poppis men nu är vi vänner igen. Ikväll ska vi på hundkurs i Sala igen, ska bli så kul! Innan dess ska jag duscha diska laga mat och skrämma skiten ur Isak

onsdagsmorgon

Idag klev jag upp pigg som en lärka (hahah lögn) kl 07. Vet ej varför men börjar få panik på den här jävla sängjäveln som får 2 av 15 på bekvämlighetsskalan. Tänker tvinga isak att vi ska köpa en ny säng när jag flyttat in hit annars kommer jag få sne ryggradd och ständiga smärtor i kroppen. Det positiva med sängen är att den faktiskt är skön att sitta i när man t.ex. spelar sims eller bara sitter med datorn. Och man kan sprida ut sina grejer för den är så stor. Men nog om det.
Jag har hunnit med att dricka kaffe (ofc, första jag gör när jag kliver upp, slår på kaffekokaren), ätit "frukost", morgonblossat och nyhetsmorgon en snabbis. Nu har jag setat med spotify och mina urbanears i ca 1h och skrikit med till dope av gaga. Låten faller perfekt i mitt bröströstläge. Och den är super bra.
Nu ska jag läsa bloggar sedan fortsätta på min bok om 1a världskriget som jag fick av mamma.
Här får ni en ca ett års gammal bild på mig. För jag har inget annat att lägga upp atm

tidlöst tidsfördriv



Hade någon slags suit-up måndag igår (tog dock på mina rutiga pyjamasbyxor så fort jag kom innanför dörren). Idag har jag huvudvärk och har planerat resterande inköp inför jul. Allt från julklappar till julpynt och kort som jag tänker pyssla ihop själv till hela släkten (dvs. ca 776269 st kort) men jag gillar att pyssla så jag lider ej av att jag har stor släkt. Är så baksugen också, och vill köpa fina fat med glaskupor, våningbrickor och sånt men frågan är ju vad jag ska göra av allt jag bakar för jag tänker inte äta allt nu när jag verkligen försöker med träningen och Isak får inte äta medans jag bara lan dräggla bredvid. Men sånt löser väl sig. Är annars ganska humörblandad. Går från jätte glad till supertankspridd om vartannat och låter det vara så så länge.
Jävla långt inlägg, cred till dig som läste igenom detta. P O K

i need you more than dope

Kommit in i nån jävla Lady fucking Gaga period. Speciellt denna låt. Eller ja typ bara den låten tusen gånger om per dag. Lyssna på den. Har inte gillat hennes tidigare "balader" speciellt mycket men dope är fan bäst ever.
 
Idag har jag ätit thai och vart på stan med Ellinor. Har julpysslat lite också, gosi. Ikväll ska vi äta sill och potatis hehe. Gott

plus två bilder



Utsikten från vårat rum var fantastisk om man bortser från byggarbetsplatsen nedanför, men fatta vad fint det kommer vara sen!


Jag var glad och hade kjol och fläckar på min vita tröja, ofcourse

Stockholm

Varit i Stockholm med pappa i helgen. Vi bodde på hotell precis bredvid friendsarena (bästa frukosten hade dem), var på historiska i timmar, gick så mycket så jag har träningsvärk och åt supergod mat samt drack vin som var mindre gott. Idag har vi julhandlat i Kista och jag fick även med mig en jacka och byxor. Välbehövlig helg.

;

När skall människor sluta att förstöra och krossa varandra?

ropar något högt

Hallå, jag existerar.
 
Har varit uppe sedan ca. 05:30 idag. Har druckit två koppar kaffe och sett en dokumentär om en man som hade en tiger som husdjur i en lägenhet i new york. Nu är det nyhetsmorgon, såklart.
På schemat idag står...ritprojekt, mysmiddag med isak sedan hem till Paulina. Imorgon åker jag och pappa till stockholm för att gå på historiska museeum och bo på hotell samt julhandla om tid finns. Så skönt att komma iväg ett slag. Glömma lite jobbigheter, såsom bortglömdhet och liknande. Snart julafton (39 dagar),snart nytt år. Ska bli så jävla skönt att lämna det här skit (men ack så bra) året bakom sig och börja om på ny kula. Blir sambo med Isak påriktigt fr.om. 1a januari (bra sak no.1 med 2014). Börjar plugga till lärare på högskolan dalarna (bra sak no.2 med 2014) jag kommer ha en förjävligt mycket bättre och stabilare ekonomi (bra sak no.3 med 2014) så ja det kommer bli en ordentlig omstart, och en välbehövlig sådan.
Nu ska jag återgå till mitt tvtittande, röka sedan börja på min julklappsteckning nummer 1 (när plånboken snålar så flödar kreativiteten).
Vill så gärna göra tre rosor på mitt högra ben ^
 

vuxen

betalat mina räkningar för första gången genom internetbanken, skrivit ut mig från arbetsförmedlingen och sorterar bland alla papper. Nu förtjänar jag pepparkakor med mjölk


jag är väl en bortglömd liten lort



Läser typ bok efter bok, drunknar nästan. Fast på ett bra sätt. Vänt på dygnet och känner mig ensam. Vilken jävla throwback

men tyst för i helvete

 

helgen

fredag; en "jag kör ikväll" planering ändrades drastiskt till en "all in kväll"... Drack allt från cider till jackdaniels och ja...jag mådde inte speciellt bra på lördagmorgon efter ca 4,5 timmes sömn och sånt. Hur som helst så blev jag piggare rätt snabbt och vid 14.30 satt jag och isak på varsin stol i sala för att lyssna på våran hundkurslärare i 3,5 timme. Var hemma vid halv åtta ca, åt tacos mös med Leia och Stella, åt tofefee (eh stavning?!?) och kollade på skräckfilm. Kom i säng vid 1, var så jäääääävla trött och sov till 12 idag (wow). Har sedan bakat och fixat till pappas farsdagspresent, fikat och nu är klockan 18 och jag kollar på rutiga flanelljackor som känns lite typiskt hundägaraktigt. Kommer ha de när jag är i skogen alltså. Inte annars hehe...eller?

#30secondsdanceparty

Godmorgon!! vart uppe sedan 07 och är faktiskt både pigg och glad, vilket är rätt sällsynt då jag har morgonhumöret från helvetet :) Igår var vi på hundkurs och HERREGUD vad leia är duktig! Blir så himla stolt och glad och känner att vi har lyckas bra med vår älskling. Känslan när hon är yngst och vi får göra mer komplicerade övningar med henne (resten av hundarna är 3 månader äldre) än resten, och de andra sitter och ler och gapar samt att få så mycket beröm av ledaren värmer mitt stora hundhjärta och jag blir jätte mallig hehe. Man får skryta om sin duktiga valp, ok? Vi kommer att köpa en sele till henne som fungerar superbra också, skönt att få lite pli på promenaderna. okej enough med hundprat. Fredag idag, ska träna om ett tag, tvätta och baka och ikväll vara med elli ;* Gosfredag!!


och jag älskar sims!!!!!

; Torsdag

IDAG SKA JAG TVÄTTA. Har tre sådana där stora blåa ikea kassar med tvätt. Vad hände där liksom?
Tvätta gör man bäst hos mamma, då kan jag springa i en trapp istället för sex stycken, plus att jag kan baka samt åka iväg och träna. Och jag behöver köpa cigaretter. Fast jag skulle ju sluta. Fast nä jag vill inte. Eller vill jag?
Klart jag vill. Fast inte riktigt till 100% och då går det inte.
Nu ska jag fixa mig, läsa lite sedan åka till mamma. Med mina tre ikea kassar. Japp.

hur jag får motivation & insperation

1. Instagramkonton, som tillexempel Susanna Levin! Har följt henne i ca ett år och avundats hennes kämparglöd och otroliga maträtter hon verkar slänga ihop bara sådär. Andra bra instagramkonton med träning och hälsa som ger en motivation är t.ex. getfitforlife,hjalmarsson (avestachick u go girl), fitbysam och healthyforme.
 
2. Bloggar,  som tillexempel alexandra bring! och många av de som jag följer på instagram har även dem bloggar, som t.ex. http://fitbysam.se/.
 
3. Bilder, från t.ex weheartit eller tumblr. Finns HUUUUUR mycket som helst om man söker på t.ex. fitspo, motivation,training osv.
 
4. Jag själv. Att titta mig själv i spegeln och förstå att jag kan lyckas och att jag kan om jag vill är nog 80% av min motivation just nu. För mig är det svårt att ställa mig i spegeln och tycka om det jag ser, men då får jag vända det till något positivt och se det till motivation till att fortsätta träna och bli nöjdare för varje vecka som går.

 
 
 

MRR

Gårdagens träning känns i benen idag, skönt! Idag har jag ett 30 min easyline pass på schemat, sedan hade jag tänkt att gå på bandet en halvtimme men jag fick sånt jävla skavsår igår så vet inte om det kommer att gå (haha...)
Men iallafall, sov till tio idag, har ätit frukost och kollat på extreme home makeover samt grinat som en gris till det.
Vill träna nu, men har ingen bil = nackdelen med att bo i krylbo.
Om ett tag har jag även tänkt att jag ska träna på morgonen 2 gånger i veckan. Då ska jag först köra kondition 30 minuter på gymmet sedan simma några längder i badhuset. Fördelen med att gymmet öppnar 05 och jag hinner göra detta innan isak ska till jobbet. Och det är så skönt att träna påmorgonen för då har man ju hela dagen över till annat kul! Eller så orkar man klämma in ännu ett träningspass på eftermiddagen/kvällen! Ja, iallafall. Ska jag ursäkta mig över att det kommer vara massa prat om träning, kost och annat eller ska jag bara be er låta bli att läsa om det blir tjatigt? Blir nog det sistnämda.. men vill ju bara skriva av vad som cirkulerar runt i mitt huvud plus att det kommer ju bli jätte kul att läsa detta om ett år eller så!
 
 
Jag och pappa ska till stockholm den 16e, ska bli så kul att komma iväg, bo på hotell (frukosten <3333) och gå på massa museeum. ÄLSKAR MUSEEUM!!!! bästa som finns ju. Sen ska jag även försöka klämma in lite shopping. Om inte det blir av åker ju jag och isak till stockholm den 1a-2a december och bor på hotell och ska se på silverstein, så då ska vi även julklappshandla och DÅ KAN MAN SHOPPA!! Åh längtar.
 

får man lägga upp sånna här bilder ens?



såhär såg jag ut efter en oplanerad vända till gymmet. Det svarta är 95% svett och 5% skugga. skön känsla dock

dark lavender

Är så äcklig idag, inga rena kläder och oduschat hår. Så mycket bättre blir det dock med ett läppstift och en mössa som döljer äckelheten. Eller vad det nu är. Läppstiftet fick jag av emma i fredags pga hennes felköp och kommer från makeup store. Påminner om mitt so berry som jag alltid använde för ett par år sedan. Varför slutade jag använda läppstift egentligen? Jo justeja, man kan ju inte pussas utan att kladda ner sin pojkvän. Tur att han jobbar nurå. Och vadå storbloggare jag blivit? Är ju bra iofs, så det finns något vettigt att läsa :)
 

mest för mig själv

Så.. som många kanske redan vet har jag svajjat med min vikt under hela mitt liv. Har gått upp och ner (mest upp) och vart en riktig tjockis sedan jag var pytteliten. Men nu när jag väl bestämt mig, efter år av försök att komma igång, och eftersom man hinner lära sig en hel del av att bara läsa om träning och hälsa (alla dessa år av grubblande och sökande efter den perfekta metoden) får man en hel del kunskap. Ingen hälsosam viktnedgång går snabbt. Resultat kan inte ses efter två träningar och kilon försvinner inte efter ett par dagar/veckor, och det har jag nu äntligen accepterat, även fast det är svårt. För att hålla min motivation uppe har jag alltid velat se resultat snabbt, vilket jag inte har gjort och därför gett upp och tänkt whatever ungefär. Men nej. Nu är det slut på det.
Jag VET att det inte går snabbt men jag VET också att när man väl ser och känner resultat så vill man fortsätta.
Så. Nu är det dags alltså. På riktigt. Månader har gått då jag tänkt samma sak men gett upp efter några veckor.
Men nu har jag planerat en hel månad i förväg och vecka för vecka skriver jag upp vad jag ska göra/äta för att kunna följa det eftersom jag kommit fram till att det är såhär jag måste göra för att kunna hålla i. Jag kommer också få hjälp av en personlig tränare, mest för styrketräningen, kostupplägg och motivationens hjälp. Och det känns bra.
Så idag är det vecka 1, dag 1. Och jag känner mig peppad.
Här kommer även min motivationslista för att orka hålla igång.
- Jag kommer bli gladare
- Jag kommer har mer ork
- Jag kommer bli nöjd över mig själv
- Jag kommer kunna klä mig som jag vill
- Jag kommer att trivas med mig själv
- Jag kommer att lyckas
 
Tjolahopp kör hårt // samt haters gonna hate (detta obetydliga fjantiga blogginlägg alltså) vet att de finns endel som stör sig OCH JAG TYCKER DET ÄR SÅ JÄVLA KUL & I DON'T CARE
 

monday mornin'

saker jag ser fram imot:
-Ha mer än 25:- på kortet
-Ha träning som en vana
-Kunna klä mig i högmidjade jeans utan att ha en magbula man skämms över
-Kunna köpa skor oftare
-Rutiner
-Nästa kaffekopp
-Stockholm, hotell och Silverstein med Isak
 
Nedmyst i soffan kollar jag på nyhetsmorgon, cravear efter diverse skor och kläder (och smink och böcker och parfymer, täcken,kuddar,jeans,smycken osv osv) så jag tror jag dör. Varför har jag inga pengar? Varför har jag inget jobb? Eller vänta, vill ju inte ha något jobb. Vill ju plugga utan krångel.
Någon som funderar på hur jag skulle vilja klä mig om jag vore fit & en beauty? Såhär;
Dagen jag kommer kunna ha jeans och magtröja kommer mitt liv kännas näst intill perfekt.

min fru äter alltid skorpor i sängen, annars är allting bra.

"Alla de som en gång stod om kring mig är nu upplösta, förvandlade till dimma. Jag vet; att ropa ut i natten, att kalla efter ljus när man själv är mörker och natt"
Alltså böcker. Att finna textslag och meningar i en bok som sätter sig precis till rätta, mitt i prick.
 
Seg regnig och grå söndag. Pasta med bacon och tomat sås samt en bra rulle står på kvällens schema.
Sedan ska jag sova tills jag vaknar.
 
 

11:57

när man finner ultimat lycka efter att beställt hem 4 nya böcker

helgen





varit på maskerad som Lilla my, huvudvärken från hjärnskakningen förstörde och åkte hem vid 11. Igår var vi på 40 års firande i Eskilstuna, var hur mysigt som helst och leia var så duktig. Blir så stolt över mitt hjärta

du? sen när?

"men man kan ju inte tro att man är något bara för att man själv tror att man är mer speciell och för att man inte följer den såkallade strömmen och tror att man är den enda i hela jävla universum som inte är som alla andra"
Men håll käften bara? ok.
 
Har jag berättat om hur fruktansvärt många små värdelösa hjärtskärande eller politiskt korrekta (enligt mig då), idiotiska, hatande, nerratande,kärleksfulla texter jag har på knöliga papper, i anteckningsböcker, i min dator och ovetandes i bloggen? Om inte, nu vet ni. Tänkte ge er några uttrag. Fast nä. Ni fick ju en ovan. Eller kanske ska börja avsluta varje inlägg med en provocerande text om dagens normer, ungdomar som tar livet på sånt jävla stort allvar, eller kanske en kärleksförklaring till kaffe? Whatever. Borde bli någon slags krönika/novellare/frilansare/svenskalärare eller liknande när jag har så otroligt emycket grejer på lager och bara spyr ord och meningar som om jag hade magsjuka imellanåt. Har alltid älskat att skriva men har kommit på den senaste tiden att meningar med "vacker", "ful" "äcklig" what so ever meningsbyggnad och ord är min grej. 1-20 meningar är my thing och någongång kommer jag bli stor på detta. Eller inte. Enda stället det kommer ut på sociala medier är här, och med min lilla skara läsare lär jag inte nå toppen direkt. Toppen på botten kanske, men inget annat.
 
JO JA men hur var det annars då? Känner mig betydligt bättre men någorlunda mörbultad från gårdagens hjärnskaknings incident. Isak slutar tidigt och vi ska käka finlunch idag. Fett.
Sitter med mtv rocks på tvn och med datorn i köket och funderar på att pimpla lite mer kaffe. Jo så får det bli, och läsa bloggar samt fortsätta med mina små meningslösa (inte alltid) texter om diverse livskriser eller åsiktet.
Borde göra en samling av alla dessa, trycka det i bokformat och ha i bokhyllan bland mina favvobooks.
Haters gonna hate och potatoes gonna potate TJARÅ

RSS 2.0