nöjd

Livet rullar på med full fart.
Lägenheten börjar ta form, har snart läst klart första delkursen denna termin (dvs tentavecka nu, dör), jag stormtrivs på skogsgläntan och har även fått jobb som vikarie på min gamla högstadieskola (!!). Jag trivs med mig själv och börjar sakta men säkert komma igång med rätt kost och träning, dragit ner på rökningen och har bättre koll på min ekonomi. Jag har även bytt mitt andraämne från SVA till historia, så kommer bli lärare i svenska och historia. Alltså gudars. Sen har jag världens bästa sambo också.

natt och kolsvart utanför köksfönstrer

 

utdrag 2.0

...På skolgården står jag och puttar lite småsten med mina redan smutsiga skor. Jag står i ett hörn och kollar på när mina klasskompisar springer runt och spelar fotboll, står i en klump och fnissar eller spelar kort. Alla har någon att vara med. Förutom jag. Jag är ensam, jag är alltid ensam. Jag sätter mig på en bänk och väntar tills det ringer in. Stegen är alltid lika tunga, som två cementpelare som jag försöker få med mig. Det är näst intill omöjligt.
Inne i klassrummet har vi alla varsin bänk med lock där man får ha sina skolböcker, block och pennor. Jag har satt upp små post-it lappar med ritade gubbar som ler. Allt för att påminna mig själv om att le, i alla fall ibland.

lärartove

 
Har sökt vikariejobb på domarhagen,alltså hur sickt att undervisa i de klassrum jag själv gått i typ..nyss? Och högstadieelever som kan vara så stökiga (hej hej tänker på hur jag själv var). Undrar vad min lillebror tycker om att jag kommer och har svenska med honom. Kommer pussa på honom under lektionen
 

onsdagspepp

 
Igår blev jag och kikki väldigt vinsugna vilket resulterade i att vi skrapade ihop pengar och sprang till systembolaget och köpte två flaskor vin som vi med njutning drack upp under kvällen. Detta mina vänner, är fördelen med att bo 30 sek från systemet.
Idag har vi ÄNTLIGEN blivit klara med urstädningen av gamla lägenheten, fönstrerna är putsade, golvet torkat och allt sånt viktigt. På fredag säljer vi den och det försvinner ur världen - skönt.
Imorgon ska jag fika med Lisa sen jobba 7 timmar. Inte sugen MEN värt i slutet av månaden!!

Förövrigt känner jag lukten av både csn och lön, luktar ljuvligt!

Morgon i blåsväder

Poserar i ny tröja i sovrummet
 
Ger Linus lite morgonpepp inför hans prov. Alltså hade så gärna velat fått sådana här sms när jag skulle skriva prov på högstadiet. Avundsjuk på Linus som har en storasyster.
 
Haft möte med min studiegrupp, i princip blåst bort på vägen hit. Alltså är så kallt? Man kan ha halsduk <33
Imorse vaknade jag klockan 06 pga en skylt som slog mot väggen utanför vårt sovrum :) Kokade thé och kollade på nyhetsmorgon med tända ljus. Så jävla mysigt.
 

här ligger jag och blöder

Som val av roman till vår kommande tenta har jag valt Jenny Jägerfeldts "här ligger jag och blöder". Jag har läst den förut, för ca 1 år sedan men jag skulle lika gärna kunna läsa den 100 gånger om. Förutom att jag läser den har jag läst ut två böcker den senaste veckan, only väg is upp och det handlar om dig (ni vet, sandra beijers bok som jag började läsa innan sommaren men hann inte längre än 20 sidor innan livet kom imellan). På sidan om läser jag även "att skriva" av Stephen King och alltså den boken vill jag ta med mig ner i graven tror jag. Dels för att den är bra och dels för att den ger tips och dels för att den är bra bra bra.
Började även igår på Amanda Svenssons bok "välkommen till den här världen". Har jag inget liv undrar ni? Nej jag tror fan inte det.
 
Sen jobbar jag ju också, och pluggar och flyttar. Men allt det där vet ni ju redan.

utdrag

När det gror och biter, svider och krafsar innanför huden. När huvudet värker, armar och ben är tunga och hjärtat, vener och artärer känns som bly. Hur kan man då vara stark? Hur kan man möjligen vara stark när ingen liten bit alls av hela kroppen vill fungera som den ska? Går det ens? Går man aldrig sönder? Exploderar man aldrig i tusen bitar som någon sedan får komma och sopa upp och slänga alla skärvor i en soptunna? Att överleva den exploderande känslan, att man spricker och går isär, DET är att vara stark.
Och det är aldrig någon som exploderar. 


Young soul


Piercingen är fake (än så länge), skickade en bild till mormor med "det hänger någonting här", längtar efter hennes svar. Håret är däremot inte fake.. Jag tar för tillfället en plugg/simspaus i flyttandet. Ikväll blir det partiledardebatt och vin/öl/vodka. 

Home




Kök och sovrum och en säng som är det perfekta pluggstället när vi ännu inte har något skrivbord här. Trivs så bra, kommer bli så super när allt är färdigt!!

Morgon


Inatt gjorde vi förmodligen sista natten i Krylbo och från och med idag bor vi istället på Kungsgatan 34. Alltså finaste gatnamnet Föresten? Dricker kaffe och läser bloggar samt läser Stephen King's "att skriva". Den är så bra!! Den är från början en kurslitteraturbok, men läser nu för nöjes skull för att den är så bra. Skulle dock behöva läsa annat men det får jag ta sen. Idag ska vi pilla och fixa i lägenheten! Alltså det kommer bli så bra

#svensklärare2019


Hur tokigt det än nu låter så har jag verkligen saknat att plugga. Älskad svenskämnet och allt som finns att lära. Har bästa studiegruppen och mysigaste läraren. Läst typ 400,500 sidor om litteraturvetenskap sen i måndags och det är så jävla kul!! 

Om ett tag åker vi till Ikea och köper massa saker. Åh det kommer bli så bra!!




Onsdagsfylla



Hade mys igår i nya lägenheten , satt på golvet och drack öl, åt Thai, lyssna på musik och pratade massor. Gick sen till kingen och drack drinkar, slutade med en full Tove på toalettgolvet hemma (japp jag somna där) :)

Livet 11:44


Denna från starbucks, dog <33
Saknat skolan, att läsa om svenskämnet , att behöva läsa 350 sidor på 2 dagar osv (ja jag är seriös). Har bästa kursen nu. Och snart får jag träffa min fd svensklärare igen <33 love her
Standardfråga till Mimmi

Idag kommer leia och Joinar oss i flyttkaoset ett par dagar! Fick tag på det perfekta köksbordet igår och letar frenetiskt efter en annanaslampa 


RSS 2.0